Viktigheten av solfaktor hele året

Viktigheten av solfaktor hele året

Ettersom årstidene endrer seg, endrer hudpleierutinene våre seg også. Vi endrer på fuktighetskremene og serumene våre for å tilpasse oss været og hudtilstanden, men det er ett hudpleietrinn som bør forbli konsekvent gjennom hele året - SPF.

SPF, eller Sun Protection Factor, er et mål på hvor godt en solkrem vil beskytte huden din mot UVB-stråler, som er den primære årsaken til solbrenthet og hudkreft. Mange tenker på solkrem som noe de bare trenger i sommermånedene når de tilbringer mer tid utendørs, men sannheten er at UV-stråler er tilstede hele året, selv på overskyede dager. Faktisk kan opptil 80% av UV-strålene trenge gjennom skyer, noe som betyr at du fortsatt er i fare for solskader selv på en overskyet dag.

I tillegg til å beskytte mot solbrenthet og hudkreft, bidrar SPF også til å forhindre for tidlig aldring av huden. Eksponering for UV-stråler kan forårsake rynker, fine linjer og aldersflekker, som kan få deg til å se eldre ut enn du egentlig er. Ved å bruke en solkrem som Photoaging Control Gel Cream, kan du bidra til å holde huden din ungdommelig og sunn.

En annen grunn til at SPF er viktig hele året er at det kan bidra til å forhindre hyperpigmentering. Dette er når visse områder av huden blir mørkere enn den omkringliggende huden, og det kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert soleksponering. 


Så, hva er den beste måten å inkorporere SPF i din daglige rutine? American Academy of Dermatology anbefaler å bruke en bredspektret, vannavstøtende solkrem med en SPF på 30 eller høyere hver dag. Vi anbefaler alltid å bruke SPF 50 i ansiktet. Du bør bruke solfaktor på all eksponert hud, inkludert ansikt, nakke og hender, og påfør på nytt annenhver time hvis du tilbringer tid utendørs.

Avslutningsvis er SPF en viktig del av enhver hudpleierutine, uavhengig av årstid. Ved å bruke den daglig, kan du bidra til å beskytte huden mot solskader, forhindre for tidlig aldring og holde huden din sunn og strålende. Så ikke glem å inkludere SPF i din daglige rutine, og nyt vakker, sunn hud hele året.

Sjekk ut hele utvalget i vår SunBeauty-serie her!

Tilbake til bloggen